Partly cloudy 4.2 m/s 11°C
Småland for real Instagram Trips Advisor Facebook

Karta

White Guide Swedish welcome

Café Sergel
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Bokning B&B

Rödbetskaka


Våra recept · Café Sergels ostkaka · Café Sergels knäcke · Crème Brûlée · Halloncoulis · Memmakaka · Rödbetskaka · Citrontårta · Chokladkaka · Torta della Nonna Smålandese · Brantevikssill · Hallonsylt · Ketchup · Lingonchutney · Potatissallad · Lemon curd ·

Receptet är till ca 30-40 bitar. Formen vi brukar baka i är 30x50 cm.

7 ägg
7 dl socker

Visa ägg och socker pösigt

Blanda ihop de torra ingredienserna:
7 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl kanel
1 msk kardemumma
1 dl bakpulver

och blanda ner i äggsmeten.
I med 3,5 dl rapsolja
och grovrivna rödbetor (1 kg innan du skalar dem)

Baka 8 ca 40 minuter 180° varmluft



Frosting:
700 gr färskost
100 gr getost (Chèvre)
skalet från 2 lime
och juicen från desamma
115 gr rumsvarmt smör
1/2 dl honung
2 dl florsocker

Låt kakan svalna och blanda ihop frostingen och fördela den jämnt på kakan.


White Guide Swedish welcome

Arabusta Café Sergel
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Karta · Rumsbokning B&B
Småland for real
Boka eller fråga

×

Vanliga frågor / FAQ

Boka eller fråga