Partly cloudy 4.2 m/s 11°C
Småland for real Instagram Trips Advisor Facebook

Karta

White Guide Swedish welcome

Café Sergel
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Bokning B&B

Brantevikssill


Våra recept · Café Sergels ostkaka · Café Sergels knäcke · Crème Brûlée · Halloncoulis · Memmakaka · Rödbetskaka · Citrontårta · Chokladkaka · Torta della Nonna Smålandese · Brantevikssill · Hallonsylt · Ketchup · Lingonchutney · Potatissallad · Lemon curd ·

Brantevikssill à la mamma Barbro
10 hela färska sillar (men fryst tinad går också bra i inlandet)

Dra skinnet av sillen och lägg in filéer in en kall lag bestående av:
7 dl vatten
2 dl ättika 12%
1/2 dl salt

Låt stå minst 24 timmar. Filéerna lagas nu som genom magi av syran, typ som en skånsk ceviche.

Nu ska sillen smaksättas och sockergravas. Häll ut lagen och varva avrunna filéer med:
5 dl socker
2 skivade röda lökar
2 skivade gula dito
Ungefär 40 krossade krydd- och vitpepparkorn
2 smulade lagerblad
1 knippe dill, hackat

Låt stå i minst 24 timmar, gärna några dagar extra.




White Guide Swedish welcome

Arabusta Café Sergel
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Karta · Rumsbokning B&B
Småland for real
Boka eller fråga

×

Vanliga frågor / FAQ

Boka eller fråga