Partly cloudy 4.2 m/s 11°C
Småland for real Instagram Trips Advisor Facebook

Karta

White Guide Swedish welcome

Café Sergel
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Bokning B&B

Ketchup


Våra recept · Café Sergels ostkaka · Café Sergels knäcke · Crème Brûlée · Halloncoulis · Memmakaka · Rödbetskaka · Citrontårta · Chokladkaka · Torta della Nonna Smålandese · Brantevikssill · Hallonsylt · Ketchup · Lingonchutney · Potatissallad · Lemon curd ·

Den enda nackdelen med att göra egen ketchup är att kethupkonsumtionen går upp betänkligt.

ca 3 liter färdig ketchup:
5-6 medelstora gula lökar
10-12 vitlökslyftor
1 burk krossade tomater (2,5 kg)

2,5 tsk nejlika
2,5 tsk svartpeppar
2 krm svartpeppar
0,5 dl salt
1 tsk kanel
3 msk rökt pimientón agridulce
5 dl tomatpuré
ev vatten

Hacka lökarna och svetta i lite olivolja. Häll i övriga ingredienser förutom tomatpurén och koka ihop ca en 20-25 min.
Tillstätt tomatpurén och koka vidare ytterligare en kvart. Puréa med en stavmixer och späd med lite vatten om det behövs! Håller ca 2 veckor i kyl.



White Guide Swedish welcome

Arabusta Café Sergel
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Karta · Rumsbokning B&B
Småland for real
Boka eller fråga

×

Vanliga frågor / FAQ

Boka eller fråga