Lördag 9 augusti: Provning av svenskt bubbel kl. 18 +middag / Tasting: Swedish sparkling wines 6 pm +dinner [Boka plats/Book]. B+B är öppet [Boka].
Lördag 6 september: Säsongsngfinal! 3-rättersmeny / 3-course dinner [Boka plats/Book]. B+B är öppet [Boka].
Våra recept · Café Sergels ostkaka · Café Sergels knäcke · Crème Brûlée · Halloncoulis · Memmakaka · Rödbetskaka · Citrontårta · Chokladkaka · Torta della Nonna Smålandese · Brantevikssill · Hallonsylt · Ketchup · Lingonchutney · Potatissallad · Lemon curd ·
En något lättare variant, låde innehålls- och tillagningsmässigt. Mer åt crema catalanahållet.
10-12 st
6 dl vispgrädde
4 dl mjölk
2,25 dl äggula
1,75 dl strösocker
Finrivet skal från en apelsin
2 st vaniljstänger
Sätt ugnen på 90 grader, varmluft.
Vispa grädde, mjölk och äggula. Skär vanlijstängerna och skrapa ur fröna och lägg detta tillsammans med sockret i gräddmjölken. Tvätta apelsinen och riv skalet och häll även det i smeten. Ät upp apelsinen.
Häll smeten i portionsformar och ställ i ett bleck eller form, fyll sedan blecket med vatten, utan att det svämmar över förstås.
Baka av i drygt 2 timmar. Kyl.
Bränn av med ett lager socker innan servering.