Lördag 9 augusti: Provning av svenskt bubbel kl. 18 +middag / Tasting: Swedish sparkling wines 6 pm +dinner [Boka plats/Book]. B+B är öppet [Boka].
Lördag 6 september: Säsongsngfinal! 3-rättersmeny / 3-course dinner [Boka plats/Book]. B+B är öppet [Boka].
Våra recept · Café Sergels ostkaka · Café Sergels knäcke · Crème Brûlée · Halloncoulis · Memmakaka · Rödbetskaka · Citrontårta · Chokladkaka · Torta della Nonna Smålandese · Brantevikssill · Hallonsylt · Ketchup · Lingonchutney · Potatissallad · Lemon curd ·
Den enda nackdelen med att göra egen ketchup är att kethupkonsumtionen går upp betänkligt.
ca 3 liter färdig ketchup:
5-6 medelstora gula lökar
10-12 vitlökslyftor
1 burk krossade tomater (2,5 kg)
2,5 tsk nejlika
2,5 tsk svartpeppar
2 krm svartpeppar
0,5 dl salt
1 tsk kanel
3 msk rökt pimientón agridulce
5 dl tomatpuré
ev vatten
Hacka lökarna och svetta i lite olivolja. Häll i övriga ingredienser förutom tomatpurén och koka ihop ca en 20-25 min.
Tillstätt tomatpurén och koka vidare ytterligare en kvart. Puréa med en stavmixer och späd med lite vatten om det behövs! Håller ca 2 veckor i kyl.